ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

Kullanıcı Formuna Eklenen Değişkenleri E-Postaya Eklemek

Orkestra Süreç Yönetiminde, kullanıcıları bilgilendirmek için e-posta gönderimi yapılabilmektedir. Süreç içerisinde kullanılan tüm değişiklenlerin, değerleri e-posta ile kullanıcılara gösterilebilir.

Aşağıdaki örnek süreç içerisinde kullanılan değişkenlerin e-postada nasıl kullanıldığı gösterilmektedir.

Değişken tipleri hakkında bilgi almak ve değişken nasıl eklenir ile ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız

Aşağıdaki örnek kullanıcı formunda tüm tiplerde değişkenler bulunmakatdır. Nesne ipindeki diğer değişkenlerin betikte nasıl kullanıldığı yardım dökümanında anlatılmıştır.

Tarih Tipinde Değişken Betikte Nasıl Yazılır?

Seçim Tipinde Değişken Betikte Nasıl Yazılır?

Mantıksal Tipinde Değişken Betikte Nasıl Yazılır?

Yukarıdaki örneklerde "Nesne" tipinde seçilen "İlgili Kişi" değişkeni işaretlenmiştir. Süreç içerisinde oluşturulan form tanımının, kullanıcıya atanan görevde nasıl gösterildiği örneklenmiştir.

Süreç içerisinde e-posta mesajları nasıl yazılır ile ilgili bilgileri yardım dökümanından öğrenebilirsiniz. Burada Nesne tipinde değişkenlerin betikte nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır.

1- Nesneler e-postaya eklenirken "$V" ile yazılmaya başlanır.

2- Sonrasında köşeli parantez açılarak "{" işlemlere devam edilir.

3- Oluşturulan değişkenin ilk harfi yazdıktan sonra "ctrl+space" tuş kombinasyonu kullanıldığında sistem kullanıcıya yardımcı olacaktır.

4- Açılan listeden eklemek istediğiniz değişkeni seçiniz. Biz örneğimizde "İlgili Kişi" nesnesini kullandığımızdan dolayu "Başvuru Sahibini" ekliyoruz.

5- Değişken $V{basvuru_sahibi} olarak eklenecektir. Değişkenin sonunda "nokta (.)" eklediğinizde o nesneye ait diğer özellikler açılacaktır.

İlgili kişinin bölümü, ilgili kişinin baba adı,  İlgili Kişinin tam adı, İlgili Kişinin cinsiyeti vb. E-postada size lazım olan tüm alanları buradan seçip ekleyebilirsiniz.

NOT: Değişkenimizin tipi "Nesne" olduğundan direkt değişkeni ekleyip kullanamıyoruz. Değişkene ait bir özellik eklenmek zorundadır. Örneğin İlgili kişinin adını ve soyadınız görmek istiyorsanız aşağıdaki gibi bir kod yazmalısınız.

NOT: Her satırın sonuna mutlaka "noktalı virgül (;)" eklemeyi unutmayınız.

$V{basvuru_sahibi}.getFullName()
 
 

6- Değişkene özellik eklemenin diğer bir yolu ise yine aşağıdaki örnek ekran görüntüsünde gösterilmiştir. Değişken eklendikten sonra Köşeli Parantezi "{" kapatmadan işlemlere devam edilir.

7- Değişken adından hemen sonra " nokta (.)" eklenir.

8- Sonrasında "ctrl+space" tuş kombinasyonu ile değişkene ait özellik listesi açılır. Kullanııcya kolaylık sağlaması açısından, özellik kodlarının yanında "Türkçe" Karşılıkları da yazmaktadır.

9- Listeden e-postada gösterilecek özellik seçilerek köşeli parantez "}" kapatılır.

NOT: Her satırın sonuna mutlaka "noktalı virgül (;)" eklemeyi unutmayınız.

Yukarıdaki adımları uygulayarak eklediğiniz değişken e-posta betik kodunda aşağıdaki gibi gösterilecektir.

Oluşturulan e-posta, kullanıcıya gönderildiğinde aşağıdaki gibi gösterilecektir.

NOT: Eklediğiniz nesneye ait eklenebilecek bazı değerler aşağıda örnek olarak gösterilmiştir. Kod kullanımını örneklerini inceleyerek sizde nesnelerinizin istediğiniz özelliklerini e-postada gönderebilirsiniz.
 

İlgili Kişi / Kimlik Numarası

$V{basvuru_sahibi.officialId};

 

İligli Kişi / Yaşı

$V{basvuru_sahibi.age};

 

İlgili Kişi / Baba Adı

$V{basvuru_sahibi.fatherName};

 

İlgili Kişi / E-posta Adresi

$V{basvuru_sahibi.contactInfo.EMail};

 

İlgili Kişi / Cep Telefonu

$V{basvuru_sahibi.contactInfo.mobile1};
 
 

Yukarıdaki örnek bilgilerin kullanıldğı e-posta ilgili kullanıcıya gönderildiğinde bilgiler aşağıdaki gibi gösterilecektir.