ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

Yeni İhracat Faturası Nasıl Oluşturulur?

İhracat modülünüz yok ise bu menü listenizde çıkmayacaktır. İhracat Faturası kullanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmeniz gereklidir. Faturalar menüsünden İhracat Faturaları sekmesinden gönderilen ihracat faturalarınızı görüntüleyebilirsiniz.

-Faturalar menüsünden “Yeni Fatura Oluştur” sekmesine tıklayalım.

 

-Açılan ekranda Yeni Fatura – Fatura Bilgilerini gireceğimiz ekran gelecektir.

1-Fatura Bilgileri

Firma Ünvanı veya Vergi No: Firma ünvanını yazıyoruz bir defa giriş yaptıktan sonra , aynı firmaya tekrar fatura göndereceğimiz zaman otomatik olarak firma bilgileri gelecektir.

Fatura No: Ayarlar bölümünde belirlediğimiz ön ek (IHR gibi) otomatik olarak gelecektir.

Fatura Dövizi: Faturamızı dövizli yada Türk Lirası nasıl oluşturacaksak seçiminizi yapacaksınız.

Döviz Kuru: Faturamız dövizli ise kur bilgisini yazacağız.

Fatura Tarihi: Faturayı oluşturduğunuz günün tarihi otomatik olarak gelir değiştirmek isterseniz üzerine gelip tarih seçebilirsiniz.

Fatura Senaryosu: İhracat Faturası senaryosunu seçeceğiz.

Fatura Tipi: İstisna seçeneğini seçeceğiz.

XSLT: Varsayılan şablon otomatik gelecektir. Birden fazla Fatura tasarımınız varsa seçebilirsiniz.

SİPARİŞ BİLGİSİ

Sipariş No ve Sipariş Tarihi:Varsa sipariş numarasını ve tarihini yazabilirsiniz

İRSALİYE BİLGİSİ

İrsaliye No ve İrsaliye Tarihi: Varsa irsaliye tarihi girebilirsiniz.(Birden fazla irsaliyeniz varsa   işaretine tıklayıp ekleme yapabilirsiniz.)

DÜZENLEME TARİHİ / ZAMANI

Düzenleme Tarihi ve Düzenleme Zamanı: Fatura oluşturma tarihi ve zamanı otomatik olarak gelir değişklik yapmak isterseniz üzerine gelip yapabilirsiniz.

FATURA AÇIKLAMASI: Fatura üzerinde görünmesini istediğiniz bilgiler varsa buraya yazabilirsiniz

Kaydet ve Sonraki Adıma Geç tıklayıp sonraki adıma geçelim.

2-Alıcı Bilgileri

NOT:Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (GTB) üzerinden giden e-faturalar gönderilirken GTB’nin vergi kimlik numarası seçilerek gönderilmeli. Serbest bölgedeki alıcılar eğer e-fatura kullanıcısı iseler fatura alıcıya dijital ortamdan ulaştırılmalı.

Vergi Kimlik No: ihracat yapılan ve vergi mükellefi olmayan alıcılar için vergi numarası alanına 10 haneli 2222222222 numarası yazılarak işlem yapılmalıdır.

Vergi Dairesi:

Firma Adı: Alıcı firmanın tam ünvanı yazılmalıdır.

Adres , İletişim,  Malı Satın Alan Firma ve Ödeme Bilgilerini dolduralım.

İHRACAT PARAMETRELERİ

Bu alandaki bilgiler doldurulması zorunlu alanlardır ancak bu bilgileri burda doldurursanız fatura satırlarınızdaki İhracat Özellikleri bilgilerinize otomatik gelecektir, gelmesini istemiyorsanız boş bırakıp fatura satırlarında doldurmalısınız.(Gümrük Takip No, GTIP , Kap Adet, Kap Cinsi, Kap No ve Taşıma Şekli.)

TESLİMAT ADRESİ

Adres Satır1 , Adres Satır2, Şehir Adı, ve Ülke bilgilerini doğru bir şekilde dolduralım ve Kaydet ve Sonraki Adıma Geç tıklayalım.

3-Mal/Hizmet Bilgileri

-Fatura satırımıza Ürün /Hizmet adı , Miktar, Birim , Birim Fiyatı , KDV Oranı, KDV İstisna Kodu, KDV İstisna Açıklaması, Satıcı Kodu, Alıcı Kodu, Satır Açıklaması bilgilerini girdikten sonra Satırı Kaydet tıklayalım.

-Satırı kaydettikten sonra alt tarafta FATURA SATIRLARI alanında “İhracat Özellikleri” sekmesine tıklayalım

“Açılan sayfadaki bilgiler doldurulması zorunlu alanlardır”

GTIP NO (GTIP No alanına aralarında boşluk yada herhangi bir karakter olmadan birleşik olarak 12 hane (Örnek:000123456789) olarak yazılmalıdır.)

GÜMRÜK TAKİP NO, TESLİM ŞARTI, EŞYANIN BULUNDUĞU KABIN CİNSİ VE NEVİ , KABIN NUMARASI, KABIN ADETİ, EŞYANIN GÖNDERİLME ŞEKLİ, GÖNDERİM ŞEKLİ AÇIKLAMASI

GTIP NO, GÜMRÜK TAKİP NO, TESLİM ŞARTI, EŞYANIN BULUNDUĞU KABIN CİNSİ VE NEVİ , KABIN NUMARASI, KABIN ADETİ, EŞYANIN GÖNDERİLME ŞEKLİ, GÖNDERİM ŞEKLİ AÇIKLAMASI

 

NOT: Birden fazla ürün girişi yapacaksanız her satır için ayrı ayrı “İhracat Özellikler” sekmesine tıklayıp bilgileri girmelisiniz.

-Daha sonra sayfanın altında bulunan “ÖNİZLEME EKRANI” butonuna tıklayıp 4-Önizleme sekmesine geçiş sağlanır.

4-Ön İzleme

Faturamızı inceledikten sonra "FATURAYI KONTROL ETTİM.FATURA GÖNDERİME UYGUNDUR." Onay kutusunu işaretledikten sonra "E-FATURAYI GÖNDER" butonuna tıklayalım.