ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

Yetki Paketi Oluşturmak

Orkestra içerisinde merkezi bir yetkilendirme sistemi vardır. Yetki paketleri ve rol tanımları ile yetkilendirme işlemleri sadeleştirilmiş ve yönetilmesi kolay bir hale getirilmiştir.

Kullanıcıların sistem içerisinde hangi işlemleri yapması yada yapmaması gerektiğini yetkiler ile tek tek belirleyebilirsiniz. Nesneler içindeki detaylara, farklı kullanıcı grupları için ayrı yetkiler verebilirsiniz.

Örn: Sekreter Grubu, firma kaydı oluştururken telefon alanı zorunlu olsun ama Yönetici grubu Firma kaydı yaparken telefon alanı zorunlu olmasın.

Yetki ve Yetki Paketleri oluşturmak için:

1- Genel Perspektifte, Sistem Yönetimi modülünden "Yetki Paketlerine" çift tıklanır.

2- Ekranın sağında açılan kayıt listesi menüsünden "Yeni" butonuna tıklanır.

3- Açılan "Yeni Kayıt Yetki Paketi" kartında kod ve  açıklama alanına oluşturulacak yetki paketine ait bilgileri yazınız. Örneğin Kod: 02-Müdür, Açıklama: Muhasebe Müdürü

Nesneler

Nesneler sekmesinde; oluşturacağınız yetki paketinde kullanıcılara verilecek yetkiler belirlenir.

Kullanıcıların Adres Yönetimi, Dosya Yönetimi, E-Posta Yönetimi, Faks Yönetimi, Genel Tanımlar v.b. nesnelerde hangi bölümlere erişebileceğini, dosyalar üzerinde işlem yapabilme yetkilerini  buradan seçebilirsiniz.


Örneğin; Standart Kullanıcılarınız Firma ve İlgili Kişi listesini sadece listeleyebilirken, Sekreter grubuna dahil olan kullanıcılar Firma ve ilgili kişi kayıtlarını oluşturabilir, değiştirebilir yada silebilirler.

Erişim

"Erişim" sekmesinde kullanıcılarınızın bulundukları departmanlara göre belgeler üzerindeki yetkilerini sınırlandırabilir ya da genişletebilirsiniz.

Listeleme Kutucuğu işaretlendiğinde; ilgili yetki paketi ile ilişkilendirilen kullanıcılar; seçili nesnede oluşturulan tüm kayıtların listesini görebilir.

İnceleme Kutucuğu işaretlendiğinde; ilgili yetki paketi ile ilişkilendirilen kullanıcılar; seçili nesnede oluşturulan kayıtları açıp içeriğini inceleyebilirler. (sistem yöneticisinin isteğine bağlı olarak kullanıcılar herhangi bir nesnedeki kayıtları listeleyebilir ama inceleyemeyebilir)

Yeni Kayıt Kutucuğu işaretlendiğinde; Kullanıcıların ilgili nesne üzerinde (Basılı Gönderi, Dağıtım Listesi, E-Posta Gönderisi v.b) yeni kayıt oluşturmasına yetkisine sahip olurlar.

Güncelleme: Kutucuğu işaretlendiğinde; kullanıcılar seçili nesnede oluşturulan kayıtları açabilir ve içerisinde değişiklik yapabilirler.Bir kullanıcı dosyaları listeleyebilir, inceleyebilir fakat üzerinde hiç bir şekilde güncelleme yapamayabilir.

Silme: Kullanıcıların ilgili nesne içerisindeki dosyaları silme yetkisinin olup olmaması durumudur. Kullanıcı dosyaları listeleyip inceleyebilir üzerinde güncelemeler yapabilir fakat kayıtları silemeyebilir.

Yazdırma Kutucuğu işaretlendiğinde; kullanıcılar ilgili nesnede oluşturulan kayıtların listesini yazdırabilirler. (Bağlı oldukları yazıcıdan çıktı alabilir, pdf yada farklı formatlarda listeleri kayıt edebililer)


KAYIT YÖNETİMİ

Kendi Kayıtlarını Onaylar: Kullanıcı yetkisi dahilinde oluşturduğu kayıtları ( gelen evrak, ilgili kişi, firma, e-posta gönderisi, geri bildirim talebi v.b.) onaylayabilme yetkisidir. Onaylanan kayıtlar başka kullanıcılar tarafından güncellenemez ve Kaydı hangi kullanıcı onaylamışsa , yine aynı kullanıcı onayı kaldırabilir. Başka kullanıcıların oluşturduğu kayıtları onaylayamaz.

Kendine ait Olmayan Kayıtları Günceller: Eğer kullanıcılara bu yetki verilmemişse, sistem içerisinde başka kullanıcılar tarafından oluşturulan kayıtları (firma, geri bildirim, ilgili kişi v.b.) güncelleyemez. Kullanıcı sadece kendi oluşturduğu kayıtları güncelleyebilir.

Tüm Kayıtları Onaylar: Sistemdeki kayıtları kim oluşturmuş olursa olsun tüm kayıtları onaylayabilme ve onaylarını kaldırabilme yetkisine sahip olmaktır.

 Operasyonlar

Operasyonlar sekmesinde; oluşturacağınız yetki paketinde kullanıcılara verilecek operasyon yetkiler belirlenir.

Genel Yetki Kodları

Genel yetki kodları alanından ilgili yetki paketine yetki kodlarını tanımlayabilirsiniz. Bu yetki paketine tanımlı olan yetki kodlarına ait tüm kayıtlara erişebilir. Bun dışında yer alan yetki kodlarına ait kayıtlara erişme yetkisi bulunmaz

Organizasyon Birimleri

Organizasyon birimi ile organizasyon birimleri seçebiliriz. Listeden eklemiş olduğum organizasyon birimlerini "Organizasyon Birim Filtersi Aktif Olsun" butonu ile seçili olan organizasyon birimi yetki paketi içerisinde aktif hale gelecektir. 

Örneğin; Organizasyon birimi tanımlanıp aktif hale getirildiğinde organizasyon birim tanımlanan ekranlarda ilgili organizasyon birimi listede yer alacaktır. İlgili organizasyon birimi hariç diğer organizazyon birimi listede yer almayacaktır. Liste dışında yer alan organizayon birimine ait kayıtları görünmeyecektir.

Organizasyon Birimi Filtresi Aktif Olsun : Tanımlamış olduğunuz filtrenin aktif / pasif olma durumu.

Kullanıcı Organizasyon Birimi İle Kaydet : Kullanıcın organizayon birimi ile kaydedilmesini sağlar. 

Organizasyon Birimi Seçimini Gizle : Organizasyon birim seçimi aktif / pasif olma durumu. 

 İlişkilendirilmiş Kullanıcılar 

Bu yetki paketine hangi kullanıclar ilişkilendirilmiş olduğunu görebilirsiniz veya "Yeni" butonu ile bu yetki paketine kullanıcılar ilişkilendirebilirsiniz.

 Eklentiler

Bu yetki paketine hangi kurumların ilişkilendirilmiş olduğunu görebilirsiniz veya "Yeni" butonu ile bu yetki paketine kurumları ilişkilendirebilirsiniz.