ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

İEGM'den Web Şablonu İçeri Alma

Sistem Ayarlarının Yapılandırılması

Web şablonunu içeri almadan önce Sistem Yöneticisinin belirlemesi gereken bir kaç kural bulunmaktadır. Bunun için;

1- Sistem Yönetiminden, Sistem Ayarları seçilir.

2- Sistem Ayarları ekranından, eCTD Kuraları seçilir ve aşağıdaki örnek ekran görüntüsünde bulunan değerler sisteme kayıt edilir.

Geçerli Dizin ve Dosya Karakterleri alanına, patantez " ( ) " ve nokta "." karakterleri eklenir.

Maksimum Dizin ve Dosya Adı Uzunluğu alanına "70" yazılır.

Dizin ve Dosya Parametre Bağlantı Kontrolü Devre Dışı alanlarını da işaretleyerek ayarlarınızı kayıt ediniz.

1- Sistem ayarları kayıt edildikten sonra, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünün web sitesinden alınan XML dosyasını bilgisayarınıza kayıt ediniz.

2- Orkestra eCTD Ruhsat İşlemlerinde "Yeni" butonuna tıklayarak Ürün seçiniz ve Son butonuna tıklayınız. (İEGM'den XML çıktısını aldığınız ürün)

3-Ürün Ruhsat İşlemi ekranına yeni eklenen ve örnek ekran görüntüsünde kırmızı ile işaretlenmiş "Web Şablonu İçeri Al" butonuna tıklanır.

4- Açılan ekranda İEGM'den indirdiğiniz XML dosyası seçiniz.

5- Sonrasında açılan Sihirbazda ise "Şablon İçeriği Oluştur" seçeneği seçilir.

6- Varsayılan PDF Dosyası alanına, daha önceden oluşturduğunuz bir şablon pdf dosyasını seçiniz.

7- Son butonuna tıklayınız.

8- CTD Ağacı ekranında, İEGM'den indirdiğiniz XML dosyasında bulunan modül ve dosyalar listelenmektedir. Dizin ve dosyaların yanlarında bulunan kutucuklar işaretlendikten sonra menüde bulunan "Seç" butonuna tıklanır.

9- Bir önceki ekranda seçtiğiniz dizin ve dosyalar CTD Ağacına eklenmiştir. Dizinlerde bulunan dosya içeriği, işlemlere ilk başladığınızda seçilen Varsayılan PDF dosyasıdır.

Önemli Kısım, dizinlerde bulunan Varsayılan PDF Dosyalarını silerek, orjinal CTD dökümanı ile değiştirmektir. Bu işlemi dizinlerde bulunan tüm dosyalar için uygulamalısınız.

10- Varsayılan dosyaları, orjinal dosyslar ile değiştirme işlemi bittiğinde CTD Doğrulama Kurallarını çalıştırıp, dosya boyutlarını kontrol edebilir.

11- Dosya boyutu büyük olan dosyalar var ise gerekli işlemleri yaptıktan sonra Ruhsat işleminizi DONDURUNUZ.

12- Dondurulan Ruhsat dosyasının son olarak e-CTD Çıktısının alınması gerekmektedir.

eCTD Çıktısı Oluştma ekranında hiçbir değişiklik yapmadan, sadece Hedef Dizini seçerek "Son" butonuna tıklayınız.

13- Orkestra'da yapılacak işlemler buraya kadardır. Bundan sonraki işlemler İEGM'nin "E-Ruhsat Dosya Kontrol Programı"ile yapılacaktır. Programı açınız.

14- Şablon Oluşturma butonuna tıklayınız.

15- Gözat butonuna tıklayarak Orkestra'dan aldığınız "eCTD çıktısının" ürün klasörünü seçiniz ve "Firma Şablon Üret" butonuna tıklayınız.

16- Üretilen Firma Şablonunu "Kaydet" butonuna tıklayarak eCTD Çıktısını aldığınız ürün klasörünün içerisine istediğiniz istediğiniz isimle kayıt ediniz.

17-Son işlem basamağı olarak "Şablon Karşılaştırma" butonuna tıklayınız.

Web Şablon Yükle butonuna tıklayarak, İEGM'den indirdiğiniz XML dosyasını seçiniz.

Firma Şablon Yükle butonuna tıklayarak, bir önceki işlem basamağında oluşturduğunuz ve eCTD Çıktı klasörünü içerisine kayıt ettiğiniz XML Dosyasını seçiniz.

18- Her iki XML Dosyasını doğru seçtiğinizde sistem modüllerde bulunan dizin ve dosyaları karşılaştırarak kontrol edecektir.

Dosyalarda herhangi bir hata bulunması durumunda (isimlendirme hatası, silinmiş v.b.) sistem hatalı dosyaları belirlediği renklerle işaretleyecektir. Hatalı dosyalarınız var ise, ilgili hataları düzeltip tekrar aynı işlemleri uygulayarak, kontrol ediniz.