ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

Cari Hesap Kartı: Kategoriler

Kategoriler


Cari Firmanıza [ Kategoriler ] veya özellik eklemek istediğinizde bu sekmeyi kullanabilirsiniz. Burada seçtiğiniz grup, kategori ya da özelliklere göre daha sonra filtreleme yapabilir ya da raporlama sırasında daha verimli bilgiler alabilirsiniz. 

Kategoriler

Cari Hesap Grubu: Firmalarınızı özellik, şehir, sektör ya da istediğiniz başka herhangi bir şekilde gruplayabilmenizi sağlar.

Özel Kodu: Bu gibi seçenekler direk olarak belli bir amaca binaen eklenmemiş olup bunlara anlam yükleyecek olan kullanıcılardır. Kendi ihtiyaçlarına göre bir ayraç belirlemek ve bunlara göre filtreleme ya da raporlama için kullanabilirler.

İşlem Bölgesi: İlgili firmanın bağlı olduğu bölgeye göre verileri görebilmenizi sağlar.

Satış Personeli: Bazı firmalar sadece bir tane satış personeli ile çalışmaktadır. Böyle bir durumda cari üzerinden satış elemanını seçerek gerektiğinde satış elemanının yaptığı işlemleri inceleyebilirsiniz. Satış elemanı Faturalar üzerinden de seçilebilmektedir.

Aracı/Bayi: Bu seçenek daha çok prim hesabı yapılırken kullanılır. Cari ile ilgili başka bir aracı firma ya da bayi varsa buradan seçebilirsiniz.

Sıralama Kodu:

Kurum İçi Rolü: Bu seçenek altındaki roller sayesinde bu Cari Hesabın daha sonra hangi işlemlerde kullanılabileceğini belirleyebilirsiniz. "Bayi", "Plasiyer", "Personel", "Taşeron", "Tax Free Aracısı" seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. 

Vergi No Kontrolü: Yeni bir Cari Hesap oluşturulduğunda iletişim sekmesinin altında bulunan vergi numarasının kontrolü için kullanılır.

    "Genel Tekil" veya "Aktif Tekil" seçenekleri seçildiğinde, yeni Cari Hesap oluşturulurken vergi numaraları kontrol edilecek ve aynı numaralı başka Cari hesap varsa kayıt işlemine izin verilmeyecektir.

    "Kontrol etme" seçildiğinde vergi numarası kontrolü yapılmayacaktır. Aynı vergi numarası ile birden fazla Cari Hesap oluşturulmasına izin verecektir. 

Cari Kullanımı :  Bakiyesi olan fakat çalışmayı durduğumuz carilerimiz olup bu carilerde finansal işlemleri gerçekleştirmek fakat alış ve/veya satış gibi işlemleri gerçekleştirmek istememekteyiz. Bunun için cari hesabı kullanım dışı yönetmini tercih etmekteyiz fakat bu durumda finansal işlemlerde de işlem yapamamaktayız. Bu tür durumlar için çözüm önerimiz;

Cari Kullanımı : Varsayılan seçenek “Tüm Modüller” olarak gelmektedir.

Çalışmayı durduğunuz Cari hesap kartını açıp ;

SADECE FİNANS seçerseniz : “Yeni Kayıt” işlemlerinde ; Satış ve Satınalma Modülü altında bulunan Sipariş ,irsaliye , Fatura vb. ekranlarında bu Cari hesabı seçim listesine getirmiyoruz. Carinin seçimi engellenmiştir.

ANCAK Daha önceden bu cari ile ilgili girilmiş bir kart kopyalanarak yeni kayıt oluşturuluyorsa kayıt aşamasında “ Seçilen Cari hesap sadece finans kullanımı için işaretlenmiştir” diyip uyarı veriyoruz.

Uyarıyı dikkate alıp kayıt işlemini yapar yada yapmaz kullanıcı tercihine bırakılmıştır.

ANCAK Finans/Muhasebe Modülü altındaki Çek/Senet, Finansal İşlem Fişleri vb. tüm modüllerede Cari hesap seçilip işlem yapılabilmektedir.

SATIŞ/SATIANLAMAYI ENGELLE seçerseniz ; yine yukarıdaki gibi “Yeni Kayıt” işlemlerinde ; Satış ve Satınalma Modülü altında bulunan Sipariş ,irsaliye , Fatura vb. ekranlarında bu Cari hesabı seçim listesine getirmiyoruz. Carinin seçimi engellenmiştir.

ANCAK Daha önceden bu cari ile ilgili girilmiş bir kart kopyalanarak yeni kayıt oluşturuluyorsa kayıt aşamasında HATA VERİYORUZ ve işlemi DİREKT duruyoruz.

B2B/B4B Rolü : İlgili carinin B2B/B4B'de görünüp görünmeyeceğini seçebileceğiniz alandır. "Müşteri" ve "Gözardı Et" seçeneklerinden size uygun olan hangisi ise onu seçebilirsiniz.

Cari Mutabakat :  Cari Hesaplarla mutabakat işlem eçeneklerinde 3 tercih bulunmaktadır.
 
Elle : x

E-Posta Gönderim: x

E-Posta Onaylı :  x

Rezervasyon Yöntemi: Satış veya Satınalma Siparişi oluşturulurken rezervasyon yönteminin varsayılan olarak hangisinin gelmesi işsteniyorsa buradan seçilebilir. Daha sonra sipariş kartı üzerinde güncellenebilir. 

 


ÖDEME KOŞULLARI


Otomatik Ödeme Hesabı: Tanımlanması durumunda ilgili ödemenin otomatik olarak belirlenen tarihte ve yöntemle yapılmasını sağlar.

Ödeme Planı: Burada seçilen ödeme planı, Cari hesabın seçildiği ekranlara otomatik olarak atanarak, kullanıcılara kolaylık sağlanmıştır. Örneğin "Ödeme Planı : 60 Gün" olsun. İlgili cari faturaya seçildiğinde, fatura ekraındaki ödeme planı alanına varsılan olarak "60 Gün Gelir".  Fatura üzerinden istenirse yine dğeişiklik yapılabilir.

Ödeme Vadesi Gün:  Ödeme vade günün burada manuel bir şekilde girebilirsiniz. 

Cari Hesap Kategorileri: Kullanıcı firmanın veya kullanıcıların ihtiyaçlarına göre kendisi kategoriler oluşturabilir. Daha sonra bu oluşturulan kategorileri bu listeden ekleyebilir ya da çıkarabilir. 

 


BEYANNAME


 Beyanname Adı: Beyanname, yazı ile yapılan bildirimleri burada manuel bir şekilde girebilirsiniz. BA / BS Formu oluşturuken 60 Karakter sınırı vardır. Daha uzun ismi olan Cari Hesaplar işleme giremez. Cari hesabın adını değiştirmek yerine Beyanname Adı bölümüne, Cari Hesap isminin 60 karakterden kısa versiyonunu yazabilirsiniz. 60 karakterden uzun isimli Cari Hesaplar için sistem Beyanname Adı var ise o ismi kullanmaktadır.