ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

E-Fatura Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

E-Fatura Hakkında Merak Ettikleriniz
 

11- E-Fatura Uygulamasından Nasıl Yararlanabilirim?


 e-Fatura uygulamasından yararlanmak için 3 yöntem mevcuttur.

  1. Aylık fatura sayısı az olan mükellefler için Gelirler İdaresi (GİB)  başkanlığının resmi e-Fatura sitesi üzerinde bulunan e-Fatura Portali ÜCRETSİZ olarak kullanılabilmektedir. e-Fatura portali üzerinden faturalar manuel olarak oluşturulmaktadır. Portal Yöntemi ile ayda en fazla 500 fatura yüklenebilir.
  2. Fatura sayısı fazla olan, çeşitli faturalama ihtiyaçları bulunan gelişmiş bilgi işlem sistemlerine sahip mükellefler GİB onaylı e-Fatura uygulaması olan bir yazılım firması ile anlaşarak e-Fatura gönderip almaya başlayabilir. GİB’e e-Fatura başvurusunu yapıp, mali mührünü aldıktan sonra iletişim adresimizden bize ulaşmanız durumunda, gerekli işlemleri çok kısa bir süre içerisinde (10 dk) gerçekleştirebiliriz.
  3. Bunun dışında kendi bilgi işlem sistemlerini kullanarak Entegrasyon Yöntemiyle de e-Fatura uygulamasına geçmek mümkündür. Bu yöntemde fatura bazında maliyet yokken ilk kurulum maliyeti yüksektir. Detaylı bilgi için GİB'in yayınladığı kılavuzlara bakabilirsiniz.

Gerekli teknik destek bilgisi için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilir ya da e-Fartura Başvurusu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.