ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

E-Arşiv Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

6- E-Arşiv Uygulamasından Nasıl Yararlanabilirim?


Uygulamadan yararlanmak için mükelleflerin 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen e-Fatura uygulamasına kayıtlı olmaları gerekmektedir.

e-Arşiv uygulamasına geçebileceğiniz yöntemler şunlardır;

GİB tarafından e-Arşiv Başvuru Kılavuzu sayfasında bahsi geçen e-Arşiv uygulamaları kapsamında elektronik belge oluşturmayı sağlayan ve e-Arşiv Portal web adresinden mükelleflerin kullanımına sunulan ücretsiz yararlanma yöntemidir.

Bilgi işlem sistemleri yeterli olan kullanıcıların, gerekli entegrasyonu sağlamaları koşulu ile e-Arşiv uygulamasını doğrudan kendilerine ait bilgi işlem sistemleri aracılığı ile kullanabildikleri yararlanma yöntemidir. e-Arşiv Başvuru Kılavuzu adresindeki gerekli şartları sağlamaları ve hazırlıkları tamamlamaları halinde bu yöntemden faydalanılabilir.

GİB’den özel entegrasyon izni almış entegratör firmanıza e-Arşivden yararlanmak istediğinizi belirterek e-Arşiv Uygulamasından yararlanmaya başlayabilirsiniz. Bu yöntemle yararlanacak mükelleflerin ayrıca GİB’e bir başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Orkestra, e-Arşiv özel entegratörüdür. Kullanıma başlamak için Orkestraya destek web sayfasından başvuru yapmanız durumunda sizinle iletişime geçebiliriz. GİB’e herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yoktur.